niedziela, 16 lutego 2014

Nasza Lazania :)

Składniki: - opakowanie makaronu Lasagna; - 1 papryka; - 3 marchewki; - 6 pieczarek; - 0,5 kg zmielonej łopatki wieprzowej; - 70g - opakowanie oliwek zielonych bez pestek; - 7 plastrów sera żółtego; - pół łyżeczki soli; - 1,5 łyżeczki przyprawy podlaskiej do mięsa mielonego Miksuję na papkę: paprykę, marchewki, pieczarki i dodaję do mięsa mielonego.
Przyprawiam do smaku...Polecam przyprawy podlaskie, są przepyszne :) Jaki Zapach i Aromat :) Makaron gotuję według przepisu podanym na opakowaniu. I rozpoczyna się zabawa--przekładam makaron i mięso..dopóki mam miejsce w naczyniu do zapiekania. Na ostatnią warstwę dodaję oliwki i ser żółty. Piekę w piekarniku 25 min. w temp. 180 stopni. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz