niedziela, 16 lutego 2014
Nasza Lazania :)
Składniki:
- opakowanie makaronu Lasagna;
- 1 papryka;
- 3 marchewki;
- 6 pieczarek;
- 0,5 kg zmielonej łopatki wieprzowej;
- 70g - opakowanie oliwek zielonych bez pestek;
- 7 plastrów sera żółtego;
- pół łyżeczki soli;
- 1,5 łyżeczki przyprawy podlaskiej do mięsa mielonego
Miksuję na papkę: paprykę, marchewki, pieczarki i dodaję do mięsa mielonego.
Przyprawiam do smaku...Polecam przyprawy podlaskie, są przepyszne :)
Jaki Zapach i Aromat :)
Makaron gotuję według przepisu podanym na opakowaniu.
I rozpoczyna się zabawa--przekładam makaron i mięso..dopóki mam miejsce w naczyniu do zapiekania. Na ostatnią warstwę dodaję oliwki i ser żółty. Piekę w piekarniku 25 min. w temp. 180 stopni. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz