piątek, 3 maja 2013

Przekąska z ciasta francuskiego

Składniki:
-2 opakowania ciasta francuskiego light :)
-oregano;
-bazylia;
-pół słoika suszonych pomidorów;
-pół słoika zielonych oliwek;
-kminek;
-kostka serka topionego;
-2 łyżki mleka

I zabawa w przekąskę..nie będziemy sobie żałować. Kroję pomidory i oliwki.


Jedne małe przekąski będą z oliwkami, pomidorami suszonymi oraz serkiem topionym,


 a drugie z serkiem topionym i kminkiem.
Wszystkie sakiewki smaruję mlekiem, aby miały ładny kolor. Przekąskę oliwkowo-pomidorową posypuję oregano i bazylią,


a przekąskę serkową kminkiem.



Piekę w nagrzanym piekarniku 180 st. C przez 12 min. Znikają szybko.


Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz