poniedziałek, 24 czerwca 2013

Paluchy z ciasta francuskiego na słodko

Składniki:
-opakowanie ciasta francuskiego;
-łyżka mleka do posmarowania ciasta;
-2 łyżki cukru;
-cynamon;
-cukier waniliowy

Paluchy posmakowały mojej 19 miesięcznej damie; o mężu nie wspomnę, ponieważ uwielbia słodycze i często te paluchy robię. Ciasto francuskie jest kruche i to bardzo więc mam później sprzątanie domu, ale córeczka jest dumna chodząc i zajadając palucha, a to, że gdzieś kawałek spadnie..cóż :) powie "baa" i mamusia lub tatuś posprząta :)
Ciasto francuskie kroję na 1,5-2cm kawałki, zwijam i kładę na blaszkę wyłożoną papierem bądź folią do pieczenia, smaruję mlekiem i posypuję cukrem. Pól ciasta robię z cynamonem i cukrem i pół z cukrem waniliowym. Piekę w nagrzanym piekarniku 8-10min w temp. 200 st. C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz