wtorek, 26 marca 2013

Brokuły z serem feta (1)

Składniki:

- 1 brokuł;
- 2 marchewki;
- mała puszka kukurydzy;
- sos majonezowo-jogurtowo-czosnkowy;
- sól i pieprz;
- ser feta
- garść łuskanego słonecznika bądź płatków migdałów

Brokuły podzielić na mniejsze różyczki i ugotować w osolonej wodzie, pilnując, aby się nie rozgotowały. Ja gotuję we wrzątku do 5 min. W innym garnku gotuję 2 marchewki. Robię sos majonezowo-jogurtowo-czosnkowy (przepis na majonez patrz- domowy majonez). Używam jogurtu greckiego i drobno siekam 2 ząbki czosnku, mieszam z majonezem.Oj tego sosiku wychodzi ponad 400ml, ale spokojnie-zostanie zjedzony :). Na większym talerzu, bądź paterze rozkładam brokuły dodaję pokrojoną marchewkę i posypuję kukurydzą. Polewam sosikiem i dokładam pokrojoną fetę. Posypuję słonecznikiem, albo płatkami migdałowymi uprażonymi na suchej patelni.

Agnieszka przyniosła tą sałatkę na mój Wieczór Panieński...już po Wieczorze hehe i przepis zmodyfikowałam
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz