- 4 matiasy;
- pół słoika oliwek zielonych;
-3/4 szklanki oleju;
- ząbek czosnku;
- zioła prowansalskie-łyżeczka;
- chili-pół łyżeczki;
- curry-pół łyżeczki
- 100 g -pół małej kukurydzy z puszki ;
- pół puszki fasoli czerwonej
Matiasy kroję na 1,5- 2 cm kawałki i przekładam do większej miseczki. Dodaję kukurydzę.
Do 3/4 szklanki oleju dodaje wszystkie przyprawy -zioła prowansalskie łyżeczkę, pół łyżeczki chili, pół łyżeczki curry oraz dodaję posiekany drobno ząbek czosnku.
Polewam matiasy zalewą; dodaję fasolę czerwoną oraz oliwki.
Przekładam do słoika. Jeśli matiasy są bardzo słone moczę je w wodzie kilka godzin, zmieniając wodę.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz