Składniki:
- filet z czarniaka;
- 5 pomidorów rzymskich;
- mała marchewka;
- mała pietruszka;
- mały seler;
-1 woreczek ryżu brązowego;
- przyprawa do zupy oraz pół łyżki cukru
Do ugotowanej włoszczyzny dodaję czarniaka i woreczek ryżu brązowego.
Dlaczego pomidory rzymskie? Są bardzo aromatyczne, mięsiste. Pomidory nacinam z dwóch stron i daję do miseczki zalewając wrzątkiem- pozwoli na lepsze ściągnięcie skórki.
Kroimy je w kosteczkę i dodajemy do gotującej się wody. Wyciągam czarniaka i "blenderuję" zupkę. Nalewam na talerz dodaję czarniaka i koperek.
To danie jest nieodłącznie wpisane w menu mojej córeczki, jak i moje. Od wielu miesięcy staramy się jeść rybę kilka razy w tygodniu.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz