środa, 27 marca 2013

Zupa z czarniaka i rzymskich pomidorów

Składniki:

- filet z czarniaka;
- 5 pomidorów rzymskich;
- mała marchewka;
- mała pietruszka;
- mały seler;
-1 woreczek ryżu brązowego;
- przyprawa do zupy oraz pół łyżki cukru

Do ugotowanej włoszczyzny dodaję czarniaka i woreczek ryżu brązowego.



Dlaczego pomidory rzymskie? Są bardzo aromatyczne, mięsiste. Pomidory nacinam z dwóch stron i daję do miseczki zalewając wrzątkiem- pozwoli na lepsze ściągnięcie skórki.



Kroimy je w kosteczkę i dodajemy do gotującej się wody. Wyciągam czarniaka i "blenderuję" zupkę. Nalewam na talerz dodaję czarniaka i koperek.



To danie jest nieodłącznie wpisane w menu mojej córeczki, jak i moje. Od wielu miesięcy staramy się jeść rybę kilka razy w tygodniu.

Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz