niedziela, 21 kwietnia 2013

Filet z kurczaka w cieście kokosowym i skórką pomarańczową

Składniki:
-1 pojedyncza pierś z kurczaka;
-1 jajko;
-3 łyżki mleka;
-4 łyżki wiórek kokosowych;
-łyżeczka cukru;
-2 łyżeczki skórki pomarańczowej;
-łyżeczka mąki;
-szczypta soli;
-olej słonecznikowy do smażenia

Mięsko robi się błyskawicznie. Fileta kroję w paski, solę z 2 stron zabieram się za zrobienie ciasta.


Do roztrzepanego jajka dodaję wszystkie składniki. Dodaję fileta z kurczaka i obtaczam w cieście. Wkładam do lodówki. Ciasto wyszło mi bardzo gęste, ponieważ kokosy "wypiły" mleko. Farsz trzyma się fileta, ale i tak dociskam.
Smażę na oleju i podam  z surówką...którą zrobię jutro :) jesli nie znikna.



Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz